Çikolatalı Kalp Kurabiye


Malzemeler: 1 adet yumurta, 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 büyük boy çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı nişasta (klasik ufak boy), 1 tatlı kaşığı sirke, Aldığı kadar un
Arası için: Nutella, çikolata veya marmelat

Yapılışı :
Tereyağ, sıvıyağ ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından yumurta,nişasta,sirke ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun. (Unu yavaş yavaş ilave edin. Birden koyarsanız un fazla gelir ve hamurun yapısı bozulur)
Hamur elinizden ayrılınca yoğurmayı bırakın.( Hamur kulak memesi kıvamında olacak)
Hamuru iki parçaya ayırıp, ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra açmak için tezgaha alın.
Hamurun kolay ve pürüzsüz bir şekilde açılması için, hamurun altına ve üzerine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerinden merdane ile hamuru açın. (Hamur ne çok kalın ne çok ince olacak)
Kalp şeklinde bir kalıpla hamurdan şekiller çıkartın.
Daha sonra üzerilerine koyacağınız içi boş kurabiyeler için, kalp kalıpla şekil çıkartıp daha ufak boy kalp kalıp ile kesip orta kısımlarını çıkartın.
Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dikkatlice koyun.
Fırın tepsisini fırının üst katına koyun. (Ben en üstten ikinci kademeye koydum)
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. ( Kurabiyelerin altı ve üstü çok çabuk kızarıp pişiyor lütfen dikkat edin. Çok çabuk pişen bir kurabiye kontrollü pişirin.)
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Kurabiyeler soğuduktan sonra ortaları delik olanlara pudra şekeri serpin.
Diğer kurabiyelerin ortasına nutella sürüp diğer ortası delik kurabiyeleri üzerine kapatın.
Afiyet olsun.